pământ arid

Standard

cracked_earth_196489E un vânt care îmi face pașii să tresară, să gonească, să zgârie pământul și așa crăpat, să-i lase crustele zdrobite pradă rafalelor care strâng și mai tare bucățile de sol sfărâmat. N-ai zice că se aude șuieratul vântului, ci mai degrabă un țipăt chinuit al unui pământ strâns, înghesuit de craterele secetei, un pământ ca într-un pat al lui Procust în care nu încape… Uscăciunea sa îți ajunge în suflet și simți cum până și pielea se strânge mai tare pe tine, cum gura tânjește uscată, cum ochii parcă au rămas fixați în orbite în lipsa unui strop de umed. E o lipsă care își face casă lângă mine și lângă pământul arid. Nu ne e bine cu ea drept vecină. Lipsa e mai întâi o senzație, dar odată acceptată ca fapt, te umple așa cum umple vântul crăpăturile din pământ. Numai ca să le adâncească. Însă uneori, ca să ne vindecăm, avem nevoie de un gol în noi ca atunci când găsim un element tămăduitor, să alunece cât mai adânc ca apa de ploaie în rănile din pământ și să-l facă întreg din nou, să-l închege și să dea afară vântul care a tot scobit până în adâncuri.

Reclame

Un răspuns »

  1. Bună ziua, am folosit Google traduce pentru a citi posta în engleză! Este foarte bun. Îmi amintește de o experiență în viața mea. Aștept cu nerăbdare să citesc mai mult de scris!

    Hello,I used Google translate to read your post in english! It is very good. Reminds me of an experience in my life. I look forward to reading more of your writing!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s