bucăți din noi

Standard

Sfârșit. Dintr-o vale se auzea un cântec trist, de pe-un vârf de stâncă, un tril lung, îmbibat de nostalgii râzând. Pendulăm între zâmbet și buze trase-n jos de propria greutate, arcuite sfidător spre pământ. În nori găsim bucăți din noi pe care le-am aruncat demult și le-am prins de curând iar, dar pe alte vise și cărări, însă tot noi suntem în bucățile de noi chiar și învechite. În orice ne-am transpune, îi ștergem pentru totdeauna data de expirare. E un troc. Noi suntem în acest timp, îmbătrânim poate, dar timpul nu roade nimic din ceea ce nu poate vedea. Un gând poate trece dincolo de timp pentru că timpul nu-l vede, nu-l simte. Timpul e supus vizibilului, e o jucărie imperfectă și noi am păstrat-o în lipsă de ceva mai bun. Timpul va avea și el un sfârșit, dar se mai joacă până când va fi înlocuit. Noi ne înlocuim singuri, uneori chiar și zilnic până ne auto-mulțumim și  atunci ne mai păstrăm câte-un pic.  Când tună și cerul e amețit de ploi, aruncăm bucăți din noi dincolo de nori, în spatele lunii și sperăm că după un scurt ocol, atunci când cel mai puțin ne așteptăm, bucățile ne vor aminti iar de noi, de noi cei revoltați care aruncam cu bucăți din noi s-ajungem dincolo de cer. Dintre bucăți, am strâns câteva chiar după colț. Nu toate bucățile m-au găsit, pe unele încă le aștept ghem sub câte-un fulger răzleț. Ploaia cântă la tobă pe frunze și pe străzi înguste și are și-un ecou. De la el speram să aud câte ceva de celelalte bucăți din noi, cele pierdute mai tare decât cele din colț, cele care nici drumul nu și l-au învățat pe de rost și care ne fac apoi pe noi să rătăcim ani și foi după bucăți din noi și să ne trezim într-o zi cu noi în noi, într-un întreg. Început.

Reclame

Un răspuns »

  1. Despre acele bucăţi care îşi vor aminti de noi, o or face atâta timp cât vor mai fi imagini ale lor în depozitul memoriei.
    Când va fi „să ne trezim cu noi în noi”, va fi într-o dimineaţă. Una a renaşterii, aşa, ca a unui timp mistic sau hedonic. O dimineaţă aşteptată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s